۶۰ سال پیش در چنین روزهایی، شهید سیدمجتبی نواب صفوی رهبر فدائیان اسلام و یارانش، در پی حمله نافرجام به حسین علاء نخستوزیر وقت، دستگیر و مورد شکنجههای سخت و سبُعانه قرار گرفتند.
سید حسین امامی پس از هدف قرار دادن هژیر دستگیر شد و بدون محاکمه علنی و تنها پس از چهار روز از دستگیری یعنی هجدهم آبان 1328 در میدان سپه شبانه اعدام شد.
در طی وقایع ۳۶ ساله انقلاب اسلامی ایران، گاهی حقایق آنچنان در لایههای پنهان مخفی شده بودند، که ندانستن آن باعث بروز تفرقه و جدایی میان مردم و حاکمیت، میشود، نقطه اتصال میان مردم و حاکمیت در چنین وضعی نماز جمعه و امام جمعهها هستند.
پس از واقعه ۳۰ تیر که باز مجلسین به من رأی تمایل دادند و به فرمان شاهنشاه نخستوزیر شدم، چون سیاست خارجی در مراجع بینالمللی دچار شکست شده بود، ظن قوی بود که مبارزه خود را در کشور شدیدتر کند. برای اینکه ذهن شاهنشاه را از تصدی وزارت جنگ من مشوب نکنند، از پیشگاه همایونی...
از چپ به راست: جمشید آموزگار نخستوزیر، جعفر شریفامامی رئیس مجلس سنا،عبدالله ریاضی رئیس مجلس شورای ملی و سیدحسن امامی امام جمعه تهران .اسفند 1356، شهر ری، مراسم یکصدمین سال تولد رضاشاه
حضور شریفامامی در بالاترین سمتهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور، جایگاه تشکیلات فراماسونری در تأمین سیاستگذاران و مدیران ایران دورهی پهلوی را نشان میداد. در واقع در نبود احزاب واقعی و قدرتمند، انجمنهای ماسونی به تربیت نیروهای داخلی، اما در خدمت قدرتهای خارجی میپرداختند
عوامل سریال «معمای شاه» برای ضبط سکانسهای مربوط به اتاق رییس جمهور اسبق آمریکا در کاخ سفید به شهرک غزالی رفتهاند و تا بیش از 6 ماه آینده در این شهرک خواهند ماند.
سید حسن امامی، امام جمعه حکومت پهلوی نمادی بود از روحانیت درباری و اسلام آمریکایی. در تصویر زیر این به اصطلاح روحانی مراتب احترام خود را به شاه مخلوع نشان میدهد.
گزارش فرمانداری نظامی راه آهن در خصوص معرفی ده نفر برای همکاری با کارگردانان حزب مردم از طرف سیدحسن امامی ( امام جمعه تهران ) در راستای همکاری حزب سوسیال دموکرات با حزب مردم .
گزارش ساواک در خصوص انتشار اخباری در محافل مذهبی در خصوص تعیین امام جمعه تهران از طرف مقام سلطنت برای حل اختلافات مقامات مذهبی و دربار، شرایط روحانیون در رفع اختلاف با رژیم ...
شاه در مصاحبهی اوریانا فالاچی منشأ قدرت خود را خدایی میداند و اعلام میکند که خیلی مذهبی است و دستورهای مذهبی دریافت میکند. وی خود را نظرکردهی اهل بیت (ع) اعلام میکرد و آنان را در خطرات و بیماریها پشتیبان خود میدانست. هر ساله برای زیارت امام رضا (ع) به مشهد میرفت.
پس از پیروزی قیام سی تیر امامی دیگر در جلسات مجلس شرکت نکرد تا اینکه در جلسهی روز 5 مرداد 1331 از سوی دکتر مظفر بقایی پیشنهاد شد که با توجه به حوادث اخیر امام جمعهی تهران باید از ریاست مجلس کنارهگیری کند. البته فردای این روز امام جمعه تهران را به سوی ژنو ترک کرد. [12] سرانجام در جلسهی روز شانزدهم مراد 1331 متن استعفاءنامهی سیدحسن امامی توسط یکی ...
در این دوره فعالیتهای سیاسی امامی رو به فزونی میگیرد. چنانچه در مراد 1336 در زمان نخستوزیری منوچهر اقبال که مسألهی تشکیل حزب اکثریت بهوسیلهی طرفداران دولت اقبال مطرح شد امامی بهعنوان نمایندهی شاه با امثال سردار فاخر حکمت به گفتگو نشست. حتی آنگونه که بعضی اسناد نشان میدهند خود وی قصد تشکیل حزب را داشته که پس از مشورت با انگلیسیها و مخالفت ...
آقای محترم و برادر عزیز با کمال احترام از آن برادر گرامی دعوت میشود تا در جلسهی تأسیس و تقدیس لژ نور و تنصیب برادر دکتر سیدحسن امامی به سمت ح.ا.ا. که در تاریخ شنبه 13 خراد 1346 ساعت 2/1 6 بعدازظهر در محل انجمن رازی تشکیل میگردد حضور به هم رسانید و نیز خواهشمند است در شام برادرانه که همان شب از طرف استاد ارجمند داده میشود شرکت فرمائید.
در 12 بهمن 1324 میرسیدمحمد امام جمعهی تهران و عموی سیدحسن امامی فوت میکند و طبق میراثی چند صدساله این سمت به وی میرسد. سیدحسن که گویا درگذشته یکبار لباس روحانیت را پوشیده ولی احتمالاً به خاطر ورود به دستگاه دادگستری آن را درآوره بود در این زمان بار دیگر آن را بر تن میکند.